Kultura     | 12.01.2018. 15:51 |

Hozan: Vujanovićev odlazak ostavio veliku prazninu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Načelnik Općine Jajce Edin Hozan kazao je danas da je duboko potresen tužnom viješću o smrti velikog književnog kritičara Vojislava Voje Vujanovića koji je bio neizostavni gost Jajca tokom Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine.

Bio je to, naglasio je Hozan, veliki zagovornik za vraćanje Igara u Jajce i selektor Igara, a prije svega bio je to veliki umjetnik i čovjek čiji je odlazak ostavio veliku prazninu.

- Njegova vedrina, neizmjerna dobrota, radinost i čestitost, a prije svega njegova ljudska toplina svima će nedostajati. Gubitak je nemjerljiv i nenadoknadiv za sve njegove saradnike, za kulturnu scenu BiH, posebno za njegovu obitelj, ali i za sve one kojima je nesebično pomagao - istaknuo je.

Najavio je da će Vojina želja da Jajce bude dio velikog kulturnog i pozorišnog događanja BiH te pokušaj da od zaborava otrgne jedan od zvjezdanih trenutaka u ukupnoj historiji bh. kulture, biti vodilja da Pozorišne igre u Jajcu traju i svijetle još jačim sjajem.

U pismu sućuti Hozan je zaključio da iza Vujanovića ostaje zadatak i obaveza svih da nastave putem kojim je hodio ovaj veliki umjetnik, saopćeno je iz Kabineta općinskog načelnika Jajca.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Jajce objavila poziv za subvencioniranje prvog stambenog zbrinjavanja

U Jajcu otvoren Pčelarski centar

Jajce ugostilo učesnike biciklističkog maratona Bihać - Srebrenica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo