Servisne informacije     | 12.01.2018. 13:36 |

Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini sutra sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini sutra će, veći dio dana, biti pretežno sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U ostatku Bosne pretežno oblačno.

Ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja, a na planinama i slab snijeg. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -1 do 4 stepena, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno je moguća slaba kiša ili rosulja. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 5 stepeni. 

U Bosni je danas bilo pretežno oblačno. Ponegdje u zapadnim područjima registrovana je i kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Ivan-sedlo 1, Sokolac 2, Srebrenica 4, Bihać, Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 5,
Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sanski Most, Zenica i Zvornik 6, Brčko i Livno 7, Grude, Mostar, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 13 te Neum 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu