Bosna i Hercegovina     | 12.01.2018. 12:28 |

Curić: Napravit ćemo najmodernije studentske domove (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - U sarajevskim studentskim domovima u Nedžarićima i na Bjelavama bit će organizirana ambulanta, a uprava Javne ustanove Studentski centar Sarajevo najavljuje nova unapređenja.

Direktor Studentskog centra Tarik Curić na konferenciji za medije je kazao da je novi menadžment ove ustanove u protekloj godini napravio nekoliko pozitivnih koraka, među njima ambulante u sklopu studentskih naselja, u kojima će biti i stomatološke ordinacije, nove studentske kafe klubove te brzi internet i televizore u svim sobama.

- Uz drugi paviljon na Bjelavama koji je napravila Vlada Kantona Sarajevo i ostale zgrade ćemo renovirati, da bismo odgovorili svim potrebama naših studenata, ali i da možemo primiti strane - rekao je Curić.

Poručio je da će napraviti najmodernije studentske domove i riješiti dugovanja, te da će firma početi pozitivno poslovati.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj izrazila je zadovoljstvo da će studenti dobiti, u sklopu studentskih naselja, ambulante porodične medicine, naglašavajući da se u protekloj godini intenzivno radi na poboljšanju prava studenata.

- Moja želja je bila da studenti dobiju zdravstvenu zaštitu, naročito oni iz drugih kantona. Odlučili smo da organiziramo po jednu ambulantu, koje će imati ambulante poridične medicine u dvije smjene, kao i stomatološke ordinacije - rekla je Ademaj.

Najavila je da će ambulante biti opremljene savremenom opremom, a da će studenti imati blagovremenu zdravstvenu zaštitu.

Pogledajte http://fena.ba/video/1342

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1-FsTWtVg6IV9Y4o-5qZLaCZ4nGkcFJW7?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Krivić: Od sutra povratak 480 studenata u studentske domove

Za smještaj studenata iz ZDK-a u studentske centre i domove dva miliona KM

Sarajevo - Od proljeća u Centru „Safet Zajko“ novi sadržaji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu