Bosna i Hercegovina     | 11.01.2018. 13:53 |

Ajnadžić i Konaković obišli gradilište buduće škole na Šipu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas su obišli gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja objekta osnovne škole.

Ovaj višemilionski projekat zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Kako je riječ o velikoj investiciji projekt se realizira u fazama.

U općinskom budžetu je u 2017. godini za tu namjenu obezbijeđeno 3,165.319,35 KM, dok je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u budžetu za 2016. godinu obezbijedilo 700 hiljada KM, a u 2017. planiralo 450 hiljada KM.

Predstavnici firme "Unigradnja", koja je odabrana na javnom pozivu za najpovoljnijeg izvođača radova, prezentovali su u kojoj je fazi ovaj projekat.

- Završeni su grubi građevinski radovi na izgradnji dvije etaže na blokovima A i B, i to podrumskoj i suterenskoj. Izlivena je ploča i nastavlja se izgradnjom visokog prizemlja na oba bloka. U bloku A će na visokom prizemlju biti sala, a ispod suterena je izveden prostor kolektivne garaže za potrebe škole. U bloku B je na visokom prizemlju predviđen prostor za produženi boravak, dok je u podrumskoj etaži izgrađeno sklonište - kazao je tehnički direktor "Unigradnje" Amir Sabljica.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da ga raduje što se radovi odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom, što znači da bi prva faza realizacije mogla biti okončana do marta 2018. godine, do kada je planiran završetak glavnih građevinskih radova na dva od tri bloka koliko će škola imati, saopćeno je iz Općine Centar.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Beograd: Parnični postupak protiv roditelja dječaka-ubojice iz škole 'Ribnikar'

Posušje: 90 godina školstva na Gracu

Srednja ekonomska škola Joze Martinovića obilježila Mjesec hrvatske knjige

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana