Regija     | 11.01.2018. 12:22 |

Nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 11. siječnja (FENA) - Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, nastavljeno je u četvrtak u Višem sudu u Podgorici saslušanjem svjedoka suradnika Aleksandra Sinđelića, koji tvrdi da je odbio zadatak Eduarda Šimakova da ubije tadašnjeg premijera Mila Ðukanović.

 "Istog trenutka kada me je to pitao ja sam znao da nemam mogućnosti to uraditi, jer je sigurnosna situacija bila loša, ne bavim se kriminalom", kazao je Sinđelić.
 
 Odvjetnik obrane upitao je Sinđelića je li i ranije organizirao slične događaje, spominjući demonstracije 2015. godine, na što je Sinđelić odgovorio kako nije rukovodio ili organizirao ovakve ili slične događaje.

 "Ja nisam rukovodio nikakvim događajima i nisam bio organizator. Vezano za događaje od 2015. ja ih jesam pratio, ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje spominjali ovo za 2016. godinu", kazao je Sinđelić. 

 Sinđelić je optužio Ruse i naveo da su oni došli na poziv Demokratskog fronta i da su molili za pomoć, a onda ih "namjestili".

 Također je negirao da ga je netko pripremao za saslušanje, kao i da nije slušao razgovore iz mjera tajnog nadzora. Naveo je i da takvo pitanje smatra uvredljivim, prenose crnogorski mediji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Sud u New Yorku onemogućio vlastima da plijene imovinu Donalda Trumpa

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

Macron kaže da je ogranak IS-a izveo napad na Moskvu, a grupa je pokušala napade u Francuskoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo