Regija     | 11.01.2018. 11:29 |

Plenković idući mjesec s Junckerom i Komisijom o granici

FENA Agencije

ZAGREB, 11. siječnja (FENA/Hina) - Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je u četvrtak da će idući mjesec predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru i svim njegovim povjerenicima objasniti hrvatske stavove i pristup u rješavanju graničnog prijepora sa Slovenijom. 

"Sredinom veljače u dogovoru s predsjednikom EK Junckerom imam dogovoren poseban sastanak s njim i cijelim kolegijem Komisije, gdje ćemo staviti na stol sva relevantna pitanja koja su bitna za Hrvatsku u odnosu našeg članstva u EU pa i odnosima sa susjedima", kazao je Plenković i dodao kako će na toj sjednici EK-a još jednom imati prigodu rastumačiti hrvatske stavove i pristup rješavanju graničnog prijepora sa Slovenijom. 

S Junckerom je prije nekoliko dana razgovarao i slovenski predsjednik Borut Pahor. 

Plenković je u uvodnom dijelu sjednice vlade još jednom istaknuo da su hrvatske pozicije o graničnom prijeporu jasne i "čvrsto su komunicirane svim našim partnerima, pa i Sloveniji".

"Ostajemo pri poziciji koja teži za pronalaženje dogovornog rješenja za pitanje granice. Te poruke smo komunicirali našim partnerima u EU", rekao je. 

Kazao je i da je Hrvatska svim svojim potezima pokazala i visoku odgovornost i suzdržanost i čvrsto zastupanje hrvatskih interesa uz istodobno uvažavanje dobrosusjedskih odnosa i  izbjegavanje bilo kakvih jednostranih potezima koji mogu dovesti do incidenata.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo