Svijet     | 11.01.2018. 10:34 |

Potres uzdrmao pograničnu regiju Irana i Iraka, osjetio se u Bagdadu

FENA Internet

TEHERAN,  11. januara (FENA) - Potres je uzdrmao pograničnu regiju Irana i Iraka oko 10 sati ujutru po lokalnom vremenu, izazivajući paniku u Bagdadu i u centralnom Iraku, sudeći po mještanima i po državnim medijima.

Potres je pogodio iransku pokrajinu Kermanshah, gdje je u još jednom podrhtavanju tla u novembru poginulo 620 ljudi, javila je iranska državna televizija, dodajući da su spasilački timovi poslani u regiju.

- Potres je uzdrmao grad Sumar koji je smješten između pokrajina Ilam i Kermanshah. Do sada nije javljeno o eventualnim žrtvama ili o povrijeđenima - izjavio je  lokalni zvaničnik za iransku TV.

Nova podrhtavanja tla nastavila su se u centralnom Iraku i sat vremena nakon početnog potresa, prisiljavajući mještane da u žurbi napuštaju svoje kuće.

Iračka državna televizija javila je da nije bilo izvještaja o značajnijim štetama ili žrtvama u Bagdadu ili u centralnim pokrajinama Wasit i Diyala u kojima se potres također osjetio. Elektroenergetska i internet mreža nisu prekinute u iračkoj prijestonici.

Potres je imao snagu od 5,5 stepeni po Richterovoj skali, saopćio je Američki geološki zavod (USGS), prenosi Reuters.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Erdogan u posjeti Iraku

Iranski predsjednik Raisi od sutra u posjeti Pakistanu

Bombardovana baza proiranskih snaga u Iraku

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta