Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 10.01.2018. 17:44 |

U Brčkom obilježen 'Dan Republike Srpske'

FENA

BRČKO, 10. siječanja (FENA) - Pod pokroviteljstvom Vlade i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u Brčkom je u srijedu obilježen 9. siječanja, koji se u manjem bh. entitetu slavi kao Dan Republike Srpske, a kojega je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Najprije su ispred spomenika srpskim braniteljima Brčkog položeni vijenci, a potom je upriličena i svečanost u Hotelu “Jelena”.

Obraćajući se novinarima Dodik je kazao "kako Republika Srpska  9. siječnja obilježava kao Dan državnosti i da od toga neće odustati".

"Mi Republiku nismo dobili ni na kakvom sudu, ni na kakvom forumu. Mi smo Republiku Srpsku izborili kao naš vid borbe za slobodu, svjesni da uvijek kada imamo državu imamo i slobodu", istaknuo je Dodik.

Dodao je kako srpski narod Republiku Srpsku doživljava kao državu.

"Nekima to smeta, ali Republika Srpska ima teritoriju, stanovništvo, vlast, kao i volju ovog naroda da ima Republiku. Šta više treba od toga?", ustvrdio je Dodik.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana