Bosna i Hercegovina     | 10.01.2018. 13:31 |

HRS samostalno na izbore u županijama s hrvatskom većinom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. siječnja (FENA) - Predsjedništvo Hrvatske republikanske stranke (HRS), na sjednici održanoj u utorak, raspravljalo je na temu Izbornog zakona, rada Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i nastupu HRS-a na predstojećim Općim izborima 2018.

Iz HRS-a su najavili kako će ta stranka na izborima samostalno nastupiti u svim većinski hrvatskim županijama, dok će na razinama i u izbornim jedinicama gdje je legitimitet hrvatskoga naroda u opasnosti od nametanja drugih naroda, poštivati odluke HNS-a.

"Kako bi uopće opstao ne samo kao konstitutivan narod u BiH, nego kao narod uopće, hrvatskom narodu je potreban novi početak i nova katarza, osobito u svjetlu raspleta događaja u Haagu i osobito uzimajući u obzir činjenicu kako su sve vodeće hrvatske političke stranke zakazale u obrani i zastupanju nacionalnih interesa na svim razinama", poručili su iz HRS-a.

Što se tiče izmjena Izbornog zakona BiH, u HRS smatraju kako primarni fokus hrvatskih političkih stranaka mora biti strategija što kada se dočeka izborni proces bez nužnih izmjena tog zakona.

U toj stranci smatraju kako predstavnici bošnjačkih političkih stranaka žele da se izbori održe po starom, neustavnom izbornom zakonu, kako bi se nakon provedenih izbora došlo u situaciju nemogućnosti implementacije izbornih rezultata te kako bi se isforsiralo nametanje izbornih rezultata od Ureda visokog predstavnika.

"HRS inzistira na svome prijedlogu izmjena Ustava BiH, koje su još 2014. prezentirani javnosti, i koji bi dugoročno riješili ne samo probleme konstitutivnosti naroda, nego i probleme poput presude 'Sejdić-Finci' i drugih presuda donesenih pri Sudu za ljudska prava", poručili su iz HRS-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Konferencija za novinare Hrvatske republikanske stranke

Priopćenje za javnost HRS-a

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo