Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 09.01.2018. 19:50 |

Napreduju pregovori o formiranju nove vlade u Njemačkoj

FENA Internet

BERLIN, 9. januara (FENA) - Njemačka kancelarka Angela Merkel je približila stavove s mogućim koalicionim partnerima, objavili su njemački mediji tvrdeći da je kancelarka korak bliže deblokadi formiranja vlasti.

Dogovor je postignut po pitanju privlačenja imigranata s potrebnim obazovanjem i vještinama, te o još nekoliko pitanja važnih za koalicione partnere. CDU Angele Merkel sa svojim tradicionalnim saveznikom CSU je otvorio pregovore sa socijaldemokratima nakon što nisu uspjeli dogovoriti koaliciju s dvije manje stranke.

Njemački mediji ističu napredak u pitanju stavova prema migrantima, zatim pitanju oporezivanja i ekologije. Dogovoreno je i proširenje brzog interneta na cijelu državu do 2025., te podrška istraživanjima i investicijama u digitalizaciju. Izvori iz SPD-a, iako suzdržani, navode da pregovori idu dobro.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Njemačkoj optuženo šest stranih državljana za planiranje terorističkih napada

Njemačka nastavlja saradnju s palestinskom agencijom UNRWA

Steinmeier u Turskoj povodom obilježavanja godišnjice diplomatskih odnosa Berlina i Ankare

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta