Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 09.01.2018. 17:57 |

Njemačka obustavila izručenje militanta Turskoj, zbog opasnosti da bude mučen

FENA Internet

BERLIN 9. januara (FENA) - Najviši njemački sud je obustavio danas proces deportacije turskog državljanina osuđenog za podržavanje militantne organizacije dok se ne osigura da će u Turskoj biti lišen torture i nehumanih uvjeta u zatvoru, prenosi Reuters.

Federalni ustavni sud je preinačio odluku nižeg suda koji je naredio deportaciju muškarca koji je rođen i odrastao u Njemačkoj, a nakon što je osuđen za putovanje u Siriju i podržavanje terorističke organizacije.

Blizu hiljadu osoba je kako se vjeruje, otišlo u Siriju iz Njemačke. Tridesetogodišnjak je u Siriju otišao 2013. godine sa ženom i djecom, a po povratku je prebacivao novac na račune povezane s ISIL-om. Osuđen je na tri i po godine zatvora, ali je sud za imigracije naknadno naredio njegovu deportaciju u Tursku.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

U Bavarskoj uhapšena dva ruska špijuna

Regionalni čelnik AfD-a na suđenju u Njemačkoj zbog korištenja nacističke parole

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'