Sport     | 09.01.2018. 17:04 |

Na šahovskom turniru u Hrvatskoj sudjelovalo 107 igrača regije

FENA Agencije

BOŠNJACI, 9. siječnja (FENA) - U Bošnjacima, gradiću nedaleko od Županje, u utorak je završen tradicionalni 23. međunarodni šahovski turnir na kojem je sudjelovalo 107 igrača iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

 Na turniru su nastupila dva velemajstora i osam međunarodnih majstora, a poslije 9 kola po švicarskom sustavu natjecanja pobijedio je zagrebački međunarodni majstor Blažimir Kovačević, javila je Hina.

 Pobjednik je osvojio 7 bodova, koliko i drugoplasirani Novak Čabarkapa, koji je u posljednjem kolu svladao osječkog velemajstora Zorana Jovanovića. No, srpski internacionalac je imao dosta slabiji turnir, pa se morao zadovoljiti drugim mjestom. Ugodno je iznenadio član zagrebačke "Mladosti" Miljenko Muha, koji je osvojio treće mjesto, a tek četvrti je prvi nositelj Zoran Jovanović.

Rezultati posljednjeg kola:

Čabarkapa-Jovanović 1:0, Mrkonjić-Kovačević B. remi, Muha-Tica remi, Radovanović-Sertić remi, Žaja-Babić 1:0, Klasan-Karabaić 1:0, Aščić P.-Tomaš 1:0, Bobanac-Gorić remi itd.

Konačan poredak najuspješnijih sudionika:
1. Kovačević B. 7 bodova, 2. Čabarkapa 7, 3.-11. Muha, Jovanović, Radovanović, Tica, Mrkonjić, Aščić P., Žaja, Klasan i Petrušić po 6,5 bodova itd.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

DIP Hrvatske: Na europskim izborima mogu birati i biti birani i državljani druge članice EU

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta