Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 09.01.2018. 16:26 |

Određen pritvor osumnjičenom Krnjiću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva BiH da se odredi pritvor Almiru Krnjiću osumnjičenom za krivično djelo organizirani kriminal, odnosno neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana hapšenja, odnosno najduže do  6. februara ili do drugačije odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivična djela za koje se tereti te mu je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje upućuju na opasnost od bjekstva i osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedok i saučesnike, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Rusija produžila pritvor američko-ruskoj novinarki Kurmaševoj

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'