Sport     | 09.01.2018. 13:44 |

Slišković okupio 'Plemiće' na početku priprema za nastavak sezone

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 9. siječnja (FENA) - Prozivkom igrača na stadionu pod Bijelim brijegom u utorak je momčad HŠK Zrinjski započela s pripremama za proljetni dio sezone.

Trener "Plemića" Blaž Slišković novinarima je kazao kako vjeruje da njegova momčad ima snagu i kvalitetu u nastavku prvenstva izboriti se za još jedan naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

- Svi novi igrači koji su došli svojom kvalitetom zaslužuje da se nađe u kadru Zrinjskog. Vjerujem da će maksimalno iskoristiti priliku koju ću im pružiti tijekom priprema. Imat ćemo sedam-osam utakmica i svi, pogotovo novi igrači, dobit će prostora da se nametnu i izbore za prvih jedanaest - kazao je Slišković.

Ismar Hairlahović, Hrvoje Džijan, Srđan Stanić, Antonio Soldo, Šime Gržan i Advan Kadušić nova su imena među "Plemićima", a momčad su napustili Tonći Kukoč, Krešimir Bandić, Momčilo Mrkajić i Salko Jazvin.

Srđan Stanić u Zrinjski je prešao iz Željezničara, a po njegovim riječima, u Mostaru se osjeća odlično.

- Suigrači su me jako dobro prihvatili. Većini njih znam od ranije, a s nekima sam dugi niz godina prijatelj tako da nisam imao problema s promjenom sredini. Ja sam igrao za Želju na jesen i maksimalno sam se borio za taj klub. Sada je došla ta situacija da pređem u direktnog konkurenta, ali ja sam profesionalac. Zrinjski je sada moj klub i želim s njim osvojiti naslov prvaka - poručio je Stanić.

Govoreći o zimskom prijelaznom roku, Slišković je kazao kako očekuje eventualno još jedno pojačanje na poziciji ofenzivnog veznog, a hoće li biti novih dolazaka pod Bijeli brijeg ovisit će, prije svega, o tome hoće li još netko napustiti klub.

- Sve ovisi o odlascima naših igrača. Tu mislim na Slobodana Jakovljevića, Matiju Kataneca i Nemanju Bilbiju, koji u ovom trenutku imaju neke ponude, ali koje još nisu finalizirane. Prijelazni rok traje do 8. veljače i ponašat ćemo se ovisno od toga hoćemo li izgubiti nekog od ovih igrača - istaknuo je Slišković.

Izgledan je odlazak i Marijana Ćavara koji je u pregovorima s Mariborom, a dok se njegova situacija ne riješi trenirat će odvojeno od prve momčadi, najavio je Slišković.

Nogometaši Zrinjskog do 15. siječnja trenirat će u Mostaru, zatim odlaze u Međugorje gdje će se zadržati pet dana, a 20. siječnja odlaze na jedanaestodnevne pripreme u Medulin.

Po povratku u Hercegovinu Zrinjski će sudjelovati na Memorijalnom turniru Andrija Anković u Gabeli 2. i 3. veljače.

Trener "Plemića" očekuje maksimalan angažman od svojih nogometaša jer, kako je rekao, kvalitetne i dobro odrađene pripreme znače i dobre igre u nastavku sezone u koji Zrinjski ulazi s druge pozicije, s bodom manje od vodećeg Željezničara.

- Naši rezultati i uspjeh kluba ovisi na koji način ćemo se spremiti za nastavak sezone. Vjerujem kako su nakon duže pauze momci željni rada i dokazivanja i da će rezultat njihovih napora i onoga što će pokazati na pripremama imati odjeka na utakmicama koje ćemo igrati u nastavku prvenstva i doigravanju za prvaka - kazao je Slišković.

Popis igrača Zrinjskog koji su se pojavili na početku priprema:

VRATARI: Ivan Trifković, Kenan Pirić, Antonio Soldo.

BRANIČI: Marin Barišić, Luka Lučić, Neven Laštro, Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević, Matija Katanec, Advan Kadušić, Srđan Stanić, Hrvoje Džijan, Nikola Šunjić, Zvonimir Blaić.

VEZNI IGRAči: Hrvoje Barišić, Frane Čirjak, Mate Pehar, Toni Jović, Semir Pezer, Ognjen Todorović, Marko Perišić, Nermin Jamak, Marijan Ćavar, Miloš Filipović, Nemanja Bilbija, Šime Gržan, Ismar Hairlahović, Josip Miketek.

NAPADAČI: Haris Handžić, Nermin Hajdarević, Nardin Mulahusejnović, Miloš Aćimović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'