Svijet     | 08.01.2018. 18:35 |

Juncker kaže da granični spor Hrvatske i Slovenije utječe na cijelu EU

FENA Ivana Banovic

BRUXELLES, 8. siječnja (FENA) - Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je u ponedjeljak da granični spor između Hrvatske i Slovenije nije samo bilateralno pitanje, nego da utječe na cijelu Europsku uniju i da je to puno važnije pitanje nego što mnogi u Sloveniji i Hrvatskoj misle.

"To nije samo bilateralni problem, nego i problem koji utječe na cijelu EU-u i u tom duhu je Komisija predložila da posreduje među dvjema stranama. To je puno važnije pitanje nego što puno ljudi i Sloveniji i Hrvatskoj misle", rekao je Juncker prije razgovora sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, prenosi Hina. 

Juncker je istaknuo da ponuda o posredavanju "nije dobro prihvaćena". Rekao je da neriješeno granično pitanje između Hrvatske i Slovenije utječe na perspektivu zemalja zapadnog Balkana da postanu članicama EU-a.

Juncker je dodao kako Komisija "ne želi incidente" između dviju država.

Slovenski predsjednik Pahor je ustvrdio da nije točno hrvatsko stajalište o neriješenom graničnom sporu. "Granično pitanje je riješeno arbitražnom presudom. Ovdje je riječ o provedbi  potpisanog sporazuma, koji je dio sporazuma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji", kazao je.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom