Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 08.01.2018. 17:09 |

Atletičari Zenice u ciklusu zimskih priprema pred novu sezonu

FENA

ZENICA, 8.januara (FENA) - Članovi Atletskog kluba „Zenica“, jednog od najkvalitetnijih bosanskohercegovačkih sportskih klubova, ove godine će svoje zimske pripreme organizirati na nekoliko lokaliteta i u nekoliko država. Na pripremama u Italiji su trkači Amel Tuka i Abedin Mujezinović, dok se bacač koplja Dejan Mileusnić nalazi u Americi.

Sutra, 9.januara, trener Miroslav Ubiparip i atletičari Sedin Heco, Mediha Salkić i Hamza Alić odlaze na pripreme u Beograd, a njima će se dan kasnije pridružiti rekorder Mesud Pezer. Naša dva najbolja bacača kugle Alić i Pezer će nakon priprema u Beogradu do Svjetskog dvoranskog prvenstva u Birmingenu, koje će se održati od 01.do 04.marta, imati nastupe na nekoliko dvoranskih mitinga u Češkoj, Estoniji i Srbiji.

Na stalnu zimsku destinaciju u Makarsku putuje grupa atletičara u kojoj su Faris Kobilica, Eldar Dautović, Ajna Sivac i trener Aziz Kevelj, a oni će tamo boraviti deset dana. 

Juniorski državni rekorder u skoku u vis Maid Redžić svoje pripreme će, prema planu trenera Elvira Krehmića, obaviti u Zenici, ali do nastupa na Balkanskom prvenstvu u dvorani za juniore, koje će se 10.februara održati u bugarskom glavnom gradu Sofiji, imati će i sedmodnevne pripreme izvan Zenice kako bi provjerio svoju formu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tuka će naredne sezone, u želji da što prije potvrdi olimpijsku normu, nastupati samo na otvorenom

Amel Tuka s vremenom 1:46.98 osvojio 10. mjesto na 73. memorijalu 'Boris Hanžeković'

Amel Tuka s vremenom 1:49.01 nije se plasirao u polufinale SP-a u Budimpešti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'