Bosna i Hercegovina     | 08.01.2018. 15:05 |

Ivanić: Cijela BiH bi nakon izbora mogla postati 'Mostar'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 8.januara (FENA) - Član Predsjendištva BiH iz RS-a Mladen Ivanić ponovo je upozorio da BiH, zbog nepostojanja dogovora Bošnjaka i Hrvata u vezi s Izbornim zakonom, ulazi u krizu, koja može dovesti do toga da, poslije izbora, cijela BiH postane Mostar.

Podsjetio je da je još prije šest mjeseci upozoravao da je Izborni zakon BiH najveći problem koji će optereti BiH, ali da to niko nije ozbiljno shvatao.

-Vjerujem da će to pitanje opterećivati i cijelu ovu godinu. Mislim da su male šanse da se postigne neka vrsta dogovora, jer je značajno različit pogled na sadržaj i ne vjerujem da može doći do određenog približavanja u vezi s ovim pitanjem - rekao je Ivanić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Iznio je svoj stav da bi bilo dobro da predstvanici SDA i HDZ-a “pošteno i otvoreno razgovaraju i pokušaju da postignu dogovor, jer to neće riješiti ni hrvatski ni turski predstvanici”.

-Nažalost, zbog nedostatka komunikacije, nisam optimista da će se to dogoditi i bojim se da BiH polako, ali sigurno ulazi u ozbiljnu političku krizu, koja može dovesti do toga da, poslije izbora, cijela BiH postane Mostar - rekao je Ivanić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Čović: Pravna država ne može zaživjeti dok nam netko nameće rješenja

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom