Bosna i Hercegovina     | 08.01.2018. 15:00 |

Objavljen javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Općina Centar i Projekt zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, pozvali su zainteresirane osobe nastanjene na području općine Centar da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

Kroz Inkubator, YEP i Općina Centar učesnicima osiguravaju podršku u jačanju ličnih poduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registriranju i razvoju biznisa.

Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje biznise predstaviti stručnoj komisiji. Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu biće ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa te mentorsku podršku u oblastima u kojim se za to prepozna potreba, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Prijave za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja je moguće predati do 5. februara 2018. godine u prostorijama Općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo