Sport     | 08.01.2018. 12:27 |

Musemić: Želimo biti bolji, izlazak u Evropu prioritet

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Fudbaleri Sarajeva okupili su se u Trening kampu u Butmiru i započeli pripreme za drugi dio sezone 2017/18. Premijer lige BiH.

Prozivci šefa struke FK Sarajevo Husrefa Musemića nisu se odazvali svi igrači, nekolicina će se zbog praznika priključiti ekipi sutra, a Musemić očekuje da će do početka polusezone u ekipu doći ali i napustiti nekoliko fudbalera.

Trener Sarajeva očekuje da će njegova ekipa biti bolja u odnosu na prošlu godinu, a ističe da će Sarajevo, ukoliko se ukaže prilika, pokušati doći do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

- Želimo biti bolji, a vidjet ćemo koliko ćemo u tome uspjeti. Prošla godina je bila turbulentna, bilo je čudnih rezultata počev od finala Kupa BiH protiv Širokog, pa onda ispadanja na penale od Zarje i Mladosti. Do kraja sezone je sve moguće. Možemo biti prvi, drugi, treći, ali i četvrti. Očekuje nas teških 14 utakmica, moramo fizički i psihički pripremiti ekipu. Volio bih da mogu reći da ćemo osvojiti titulu, ali jedno su želje, a drugo realnost. Rekao bih da je izlazak u Evropu cilj, a ako nam se ukaže prilika za osvajanje titule pokušat ćemo je iskoristiti  - rekao je Musemić.

Smatra da igrom Sarajeva u napadu može biti zadovoljan jer je njegov tim bio najefikasniji u prošloj polusezoni, te da je odbrana segment igre koji je potrebno poboljšati. Naglašava da novih igrača u ekipi još uvijek nema, ali da će se i to ubrzo promijeniti.

- Aleksandar Šofranac će danas doći u Sarajevo a sutra će obaviti ljekarske preglede i vjerovatno trenirati. Nadam se da ćemo do nedjelje isprobati još par igrača. U pregovorima smo s Markom Obradovićem. Ne želimo se zaletiti i pogriješiti, te dovesti igrača da bi popunili broj, već da on zaista bude pojačanje i doprinese našoj igri - objašnjava Musemić.

Ističe da svi igrači moraju dobro da rade, ali da ne mogu svi igrati, te da je dvojici fudbalera dao mogućnost da pronađu nove sredine.

- Mi ćemo odlučiti i odgovarati za one koji igraju. Na igračima je da uvijek dobro rade, ali neće moći svi igrati. Novakoviću i Ivetiću sam dao opciju da potraže nove klubove. Njima na ljeto ističu ugovori, a mi smo procijenili da nekoliko mlađih igrača može popuniti te pozicije i želimo im dati šansu. To je moja želja i strategija kluba - zaključio je Musemić.

Poznat je i plan priprema ekipe sa Koševa, koja će u glavnom gradu BiH boraviti do 15. januara, kada je planiran odlazak u Čitluk, gdje ekipa ostaje sve do 22. januara. Odlazak na završni dio priprema u Antaliju na rasporedu je 26. januara. Izabranici Husrefa Musemića ostat će u Turskoj sve do 9. februara, a u sklopu priprema za proljetni dio sezone odigrat će šest prijateljskih utakmica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom