Bosna i Hercegovina     | 08.01.2018. 08:40 |

Sindikat-Vlada KS ignoriše naš zahtjev da ukine obavezno uzimanje kupona GRAS-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu smatra da Vlada Kantona Sarajevo uporno ignoriše zahtjev tog sindikata da Uredbu o naknadama koje nemaju karakter plaće uskladi sa Zakonom o plaćama, odnosno da ukine obavezu uzimanja kupona za prijevoz GRAS-a.

Naglašavaju da u posljednja dva mjeseca radnici gube i po 70 KM po kuponu, te da će, ukoliko Vlada ne izvrši traženo usklađivanje, pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom Federacije BiH.

- Osnovni razlozi zbog kojih smo uputili ovaj zahtjev su ti da obavezom uzimanja kupona, i to samo KJKP GRAS, većina državnih službenika i namještenika koji rade u organima državne službe KS je primorana te kupone prodavati iz razloga što KJKP GRAS već nekoliko godina ima neredovan saobraćaj, ne pokriva cijelu teritoriju Kantona i tu je još niz drugih problema - navodi se u zahtjevu.

Sindikat traži da Vlada KS hitno razmotri ovaj zahtjev i da državnim službenicima i namještenicima KS vrati stečeno pravo i na taj način ih izjednači sa ostalim radnicima, saopćeno je iz Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Čelnici Kantona Sarajevo uputili čestitku povodom Pesaha

Članovi Skupštine i Vlade KS: Akademik Dževad Jahić ostavio neizbrisiv trag u bh. društvu

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta