Bosna i Hercegovina     | 07.01.2018. 14:54 |

SPUS: Uspješno realizirana velika humanitarna akcija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. januara (FENA) - Volonteri Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) proteklih mjesec dana uspjeli su obradovati više stotina građana Sarajeva.

Volonteri su obilazili socijalno ugrožene porodice i udruženja koja ih okupljaju i pomažu im, te se s njima družili i donirali im potrebnu obuću i odjeću, koja je neophodna kako bi se zaštitili od hladnoće.

Cilj je bio da mladi i studenti pokažu svoj senzibilitet i odgovornost prema onima kojima je pomoć u našem društvu najpotrebnija.

- Također veliku zahvalnost dugujemo i našim građanima koji su u prostorije SPUS-a u prethodnom periodu donosili i donirali potrebne stvari. Najavljujemo slične akcije i u narednom periodu, posebno u vidu podrške mladima koji su se vratili da žive u mjesta iz kojih su za vrijeme agresije na našu domovinu njihovi roditelji i oni protjerani - saopćeno je iz SPUS-a.

U saopćenju se navodi da će se također aktivno uključiti u borbu za ostvarivanje prava na obrazovanje i prava na izučavanje maternjeg jezika svakog građanina, na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

Institucije i udruženja kojima je pomoć donirana su: Zavod za zaštitu djece i omladine u Pazariću, Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj, 40 socijalno ugroženih porodica na području općine Hadžići, Dječiji dom Bjelave, Udruženje Smart actice Rakovica, Udruženje EMAUS, NARKO NE Udruženje za prevenciju ovisnosti, te 300 porodica na području Kantona Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu