Bosna i Hercegovina     | 07.01.2018. 14:17 |

SDP: Predizborni trik SDA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. januara (FENA) - Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine saopćila je da njen član Enes Suljkanović neće podržati zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske, koji smatra predizbornim trikom Stranke demokratske akcije.

- Povodom novog pokušaja sluđivanja građana u predizbornoj godini, smišljenog u kuhinji SDA, želimo jasno saopštiti da SDP nema namjeru davati legitimitet promašenoj politici i izazivanju tenzija kako bi dvojac Izetbegović - Dodik nastavio sa svojim lažnim sukobima.

Enes Suljkanović iz SDP-a BiH neće podržati zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima RS, koji se podnosi na ovakav način, jer to nije ništa drugo nego predizborni trik SDA smišljen sa ciljem da se pred izbore ne priča o promašene četiri godine vladavine SDA i SNSD. 

Pozivamo SDA da zahtjev zajedno podnesemo nakon izbora ili da to odmah uradi Bakir Izetbegović umjesto što se krije iza Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS - saopćeno je, između ostalog, iz SDP-a BiH.

Pozvali su na održavanje sjednice Parlamenta FBiH na kojoj bi se razmatrao prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, kojeg su predložili SDP i DF.

- Usvajanjem ovog zakona zaštitio bi se demokratski poredak u BiH i spriječila mostarizacija cijele BiH - naglašavaju iz SDP-a BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'