Bosna i Hercegovina     | 06.01.2018. 12:08 |

Livno: Za liječenje u inozemstvu ZZZO HBŽ-a izdvaja 600 tisuća KM

FENA Saopćenje

LIVNO, 6. siječnja (FENA) - Ukupno planirani prihodi Zavoda za zdravstveno osiguranje (ZZZO) Hercegbosanske županije (HBŽ) za 2018. u godinu iznose 28,3 milijuna KM.Prema tom planu, planirani prihodi od doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje zaposlenika iznose 23,8 milijuna KM dok su prihodi od doprinosa za zdravstvenu zaštitu umirovljenika predstavljeni u iznosu od 408 tisuća KM, odnosno od drugih samostalnih djelatnosti u iznosu od 170 tisuća KM.

Kako je priopćeno iz ZZZO-a HBŽ-a, od prihoda navedeni su doprinosi za zdravstveno osiguranje poljoprivrednika i članova njihovih obitelji gdje se očekuje 72. tisuće KM dok su prihodi za zdravstvenu zaštitu neuposlenih predstavljeni u iznosu od 590 tisuća KM.

Vezano za usluge neposredne zdravstvene zaštite Zavod planira za troškove lijekova na recept izdvojiti 3 milijuna KM dok na primarnu zdravstvenu zaštitu izdvaja 6,9 milijuna KM, odnosno sekundarnu zdravstvenu zaštitu 8,9 milijuna KM. Za liječenje izvan HBŽ-a planirano je 2,8 milijuna KM dok se za liječenje u inozemstvu izdvaja iznos od 600 tisuća KM.

Među značajnim sredstvima planiranih prihoda Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a navedeni su prihodi po konvencijama o socijalnom osiguranju u iznosu od 2,1 milijun KM te prihodi od doprinosa za dragovoljno osiguranje u iznosu od 221. tisuću KM kao i prihodi od premije osiguranja (markice) u iznosu od 690 tisuća KM.

Inače, plan prihoda i rashoda Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije je Skupština ove županije usvojila na koncu prošle godine.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Predstavnici Ministarstva pravosuđa HBŽ-a i ADS-a FBiH razgovarali o upravljanju ljudskim resursima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo