Servisne informacije     | 06.01.2018. 10:44 |

Na GP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan promet vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Magla se zadržala na pojedinim dionicama uz riječne tokove u središnjim krajevima BiH, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, može se očekivati mjestimična poledica. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je  urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sječi stabala u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica, od 08 do 14 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta). 

Povodom praznika danas od 12.00 sati do 07.01.2018. godine do 24.00 sata, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području BiH. 

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. S obzirom na dane vikenda i nastupajući praznik, gužve se očekuju na graničnim prijelazima, ali i putevima u BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana