Sport     | 05.01.2018. 21:03 |

Weah pozvao Wengera na predsjedničku inauguraciju

FENA Internet

LONDON,  5. januara (FENA) - Trener Arsenala Arsene Wenger izjavio je da ga je pozvao novi liberijski predsjednik George Weah na njegovu inauguraciju u ovom mjesecu.

Wenger je bio Weahov trener u francuskom timu Monaco između 1988. i 1992. godine, ali je kazao kako nije siguran da li će prisustvovati inauguraciji.

- George me je pozvao da budem prisutan u danu kada će postati predsjednik. Vjerujem da ću tada biti zauzet, ali ako budem suspoendovan (zbog primjedbi sucima), imat ću vremena da odem - kazao je francuski stručnjak. 

Wenger se suočava sa saslušanjem pred disciplinskom komisijom Nogometnog saveza zbog raznih komentara o sucima koje je davao u posljednjim sedmicama.

Trener Arsenala priznaje da mu je još treško povjerovati u ono što je Weah ostvario.

- Život tog čovjeka je istinski film. To je nevjerovatno. Mogao bi napraviti fantastičan film - izjavio je uzbuđeni Wenger.

- Sjećam se kada sam ga prvi put ugledao u Monacu, bio je pomalo izgubljen, nije poznavao nikoga, niko ga nije smatrao velikim nogometašem, ali je postao najbolji nogometaš svijeta u 1995. i danas je predsjednik svoje zemlje - kazao je.

Wenger se također prisjetio strasti i ljubavi koje je Weah pokazivao za Liberiju.

- Išao sam s Georgeom tokom perioda dok je bio rat u Liberiji i uvidio sam koliko je patio za svojom zemljom - dodao je Wenger.

- Želim da ima sretan predsjednički mandat i volio bih reći da je taj čovjek primjer za svakoga ko igra nogomet danas - kazao je.

Weah je pobjedio u drugom krugu predsjedničkih izbora prošlog mjeseca, porazivši Josepha Boakala s više od 60 posto osvojenih glassova.

On će naslijediti Ellen Johnson Sirleaf, prvu afričku predsjednicu države, prenosi BBC.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

FHP pozvao vlasti Srbije da podrže rezoluciju UN-a i prekinu s praksom slavljenja ratnih zločinaca

Čelnici EU pozvat će na samitu u ovoj sedmici na odlučnu akciju na konkurentnosti i čelništvu bloka

Lukašenko pozvao na organiziranje uličnih patrola radi pružanja bezbjednosti u bjeloruskim gradovima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta