Kultura     | 05.01.2018. 20:56 |

Tradicionalni Božićni koncert u Narodnom pozorištu u Sarajevu

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 5.januara (FENA) - U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta“ u Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras je počeo osmi tradicionalni Božićni koncert.

Kako je predviđeno programom, početak koncerta obilježit će duhovna muzika u izvedbi Srpskog pjevačkog društva "Sloga" koje ove godine obilježava 130 godina postojanja, nastavlja univerzalnom duhovnom pjesmom koju je komponirao gvardijan Franjevačkog samostana ‘Svetog Ante’ fra Slavko Topić, a bit će završen ruskim romansama.   

Za dio koncerta zaduženi su bariton i prvak sarajevske opere Marko Kalajanović i mladi kompozitor Toni Toplan, koji je radio orkestraciju za ruske romanse, te Gudački orkestar SPKD “Prosvjeta“.

Osim duhovnog dijela najavljeno je i izvođenje ekumensku kompoziciju soprana Katarine Kikić.

Član Upravnog odbora SPKD “Prosvjeta“ Slobodan Šoja ranije je izjavio da je ovogodišnja koncepcija koncerta simbolička, te da je želja sarajevskih Srba da kroz kulturu i duhovnost na početku 2018. godine podare svom voljenom gradu veliki  kulturni  događaj. 

Iz SPKD "Prosvjeta" kazali su da će se potruditi da ova kalendarska godina bude posebna po sadržajima koje planiraju organizirati, a osmi Božićni koncert je uvod u to.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Fenečki biseri na tradicionalnom Božićnom koncertu u Mostaru

Napretkov svečani božićni koncert upriličen u Mostaru

Napretkov svečani božićni koncert u četvrtak u Mostaru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu