Sport     | 05.01.2018. 20:09 |

Partizanu, ipak, samo novčana kazna od UEFA-e

FENA Internet

BEOGRAD, 6. siječnja (FENA) - Iako su srbijanski mediji javili da je Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila Partizan s dvije europske utakmice bez gledatelja, iz beogradskog kluba priopćeno je kako je Partizan kažnjen samo novčano.

UEFA je s 30.000 eura kaznila Partizan zbog ulaska navijača na teren, uporabe pirotehnike, nesportskog navijanja i blokiranih prolaza na tribina na utakmici Europske lige Partizan - Young Boys, no beogradski klub oslobođen je optužbi za rasističko ponašanje njegovih navijača.

"Naš pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentirano i s velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Disciplinske komisije, usprkos vrlo zlonamjernim optužbama češkog delegata (čiji su sunarodnjaci naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Europske lige), umjeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili", priopćeno je iz FK Partizan.

Partizan će tako imati podršku svojih navijača na prvom susretu šesnaestine finala Europske lige između Partizana i Plzena, koji se igra 15. veljače u Beogradu.

Drugi srbijanski predstavnik u Europskoj ligi Crvena zvezda kažnjen je jednom utakmicom pred praznim tribinama i novčanom kaznom od 50.000 eura zbog rasističkog navijanja i propagande na utakmici u Bjelorusiji BATE – Crvena zvezda.

Navijači Zvezde na toj su utakmici skandirali Ratku Mladiću te izvjesili transparent s natpisom "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi".

Zvezda bi tu kaznu trebala odraditi u susretu šesnaestine finala Europske lige protiv CSKA Moskve koji se igra 13. veljače, a za taj ogled već je prodano skoro 30.000 karata.

"Vjerujem da imamo dovoljno argumenata da u žalbenom postupku dokažemo da Crvena zvezda ne zaslužuje da igra na praznom stadionu i da ćemo u tome uspeti. Sigurno da je jedan od tih argumenata i činjenica da smo još u prosincu poslali u UEFA cijene karata za meč šesnaestine finala Europske lige, što svi klubovi moraju uraditi i nismo dobili bilo kakvu informaciju da ne počinjemo prodaju ulaznica. Do sada smo prodali oko 28.000 karata što je više od pola stadiona", izjavio je direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, prenose srbijanski mediji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

UEFA preselila utakmicu između Izraela i Islanda u Budimpeštu

Zvonimir Boban napušta visoku poziciju u UEFA-i

Vozio neregistrovano vozilo u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!