Sport     | 05.01.2018. 16:49 |

F1 esport prvak nastupa na natjecanju najboljih vozača svijeta

FENA Agencije

ZAGREB, 5. siječnja (FENA/Hina) - Tradicionalno revijalno natjecanje najboljih vozača svijeta, Race of Champions (RoC) ove godine održat će se u Saudijskoj Arabiji, a na natjecanju u Riyadhu nastupit će i zvijezde esporta.

Na RoC-u će nastupiti bivše zvijezde formule 1 Britanac David Coulthard i Kolumbijac Juan Pablo Montoya, bivši svjetski prvak u reliju Norvežanin Petter Solberg, zvijezde američkog IndyCara Amerikanci Josef Newgarden i Ryan Hunter-Reay i Brazilac Helio Castroneves, te europski prvak u Formuli 3 Britanac Lando Norris. Ove godine priključit će im se i zvijezde esporta - Britanac Brendon Leigh i Nizozemac Rudy van Buren.

Formula 1 je prošle godine dobila svoju esport inačicu, a prvi prvak Formula 1 eSports Series je Britanac Leigh. 

"Nisam mogao niti zamisliti događaj poput ovog. Uzbuđen sam i nervozan, jer će to biti moj prvi nastup u stvarnim utrkama. Svjestan sam da će interes medija biti ogroman jer ja sam F1 prvak," kazao je Leigh.

Za razliku od Leigha, Nizozemac Van Buren je imao dodir sa 'stvarnim svijetom'. Prije 15 godina bio je nizozemski karting prvak, a prošle godine je postao pobjednik World's Fastest Gamer eSports natjecanja. Van Buren je u finalu pobijedio sunarodnjaka Schothorsta nakon četverosatnog ispitivanja u McLarenovom simulatoru, a kao nagradu dobit će angažman u momčadi McLarena.

“Ovo je bilo nevjerojatno iskustvo i riječi ne mogu opisati kako se sad osjećam”, rekao je dodavši:  "Svaki dječak koji počinje s kartingom sanja o F1, a u određenom trenutku taj san nestaje. Pobjedom na World’s Fastest Gameru mogu oživjeti taj san."

Utrka prvaka održat će se 2. i 3. veljače na King Fahd stadionu u Riyadhu, a Saudijska Arabija postat će deseta zemlja koja je organizirala RoC.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Bh. bolid na prestižnom internacionalnom takmičenju inžinjera (VIDEO)

Ferrari počeo proizvodnju ventila za respiratore

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!