Kultura     | 05.01.2018. 20:11 |

Simfonijski orkestar Mostar održao 'Novogodišnji koncert' po uzoru na bečki

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 5. januara (FENA) - Simfonijski orkestar Mostar održao je u petak navečer u Mostaru "Novogodišnji koncert" po uzoru na onaj u Beču koji se još od 1939. izvodi 1. januara svake godine.

Na programu su se našla djela oca i sina Straussa te nezaobilaznog Mozarta, dvije uvertire, valceri i polke, a orkestrom je dirigirao bečki dirigent dalmatinskih korijena Giuseppe (Josip) Terza.

Direktorica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko istakla je kako orkestar na ovaj način, zajedno sa prijateljima, želi građanima Mostara i Hercegovine prirediti nezaboravnu večer.

- Želja nam je vratiti ugled i čast koju je Simfonijski orkestar imao prije dvadeset i više godina, ali glavna misao vodilja bila je potpomoći kandidaturu Grada Mostara za evropsku prijestolnicu kulture 2024. Godine, a kako drugačije pripomoći toj lijepoj ideji nego glazbom - kazala je u svom obraćanju direktorica Zovko.

Na koncertu, kojeg je pratio veliki broj Mostaraca, nastupilo je četrdesetak glazbenika iz Mostara i cijele Hercegovine, Sarajeva, Dubrovnika, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Čakovca i Osijeka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

U Mostaru dobra izlaznost prvog dana glasanja za Hrvatski sabor

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'