Bosna i Hercegovina     | 05.01.2018. 14:48 |

Crnadak očekuje kandidatski status za BiH u ovoj godini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. januara (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izrazio je očekivanje da će BiH u ovoj godini dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, naglašavajući da su dva najvažnija vanjskopolitička cilja BiH upravo evropske integracije i regionalna saradnja.

Tokom današnjeg susreta s ambasadoricom Arapske Republike Egipat u BiH Halom El Bishlawy, naglasio je značaj dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje koja je ključna za privredni razvoj regiоna, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Bishlawy je izrazila zadovoljstvo zbog dobrih bilateralnih odnosa BiH i Egipta te je istaknula opredijeljenost Egipata za dalje unapređenje saradnje s BiH, posebno u oblastima turizma, obrazovanja, privrede i borbe protiv terorizma i ekstremizma.

U razgovoru sa šefom misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peterom Van der Auweraertom, Crnadak je istakao da je saradnja s tom organizacijom veoma važna za BiH te je sa sagovornikom razmijenio mišljenja o aktivnostima borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Šef misije IOM-a upoznao je Crnatka s radom te organizacije u BiH i regionu, a izrazio je nadu za daljom uspješnom saradnjom na svim nivoima vlasti u BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dodik najavio posjete Crnoj Gori, Turskoj...

Grlić Radman: Članstvo u OECD-u bit će dokaz duboke transformacije Hrvatske

U okviru 'Susreta mladih Brčko distrikta BiH' posađena tri platana

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije