Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 05.01.2018. 11:35 |

U Slobodi tvrde da Krpić nije slobodan igrač

FENA

TUZLA, 5. januara (FENA) – Napadač Slobode Sulejman Krpić nije slobodan igrač, jer ga ugovor sa klubom veže do 2019. godine, tvrde u tuzlanskom premijerligašu nakon vijesti da će ovaj igrač karijeru nastaviti u Makedoniji.

Predsjednik Senad Mujkanović kaže za Fenu da je Sloboda prošle godine od AIK-a iz Štokholma Krpićev ugovor otkupila za 50.000 eura.

- Mi smo otkupili Krpićev ugovor i obavezali smo se da ćemo Šveđanima dug izmiriti u tri rate. Odmah smo platili 10.000 eura, u ovom mjesecu stiže druga rata od 20.000 eura, a u januaru iduće godine treća u istom iznosu. Ako Krpić želi otići iz Slobode, on ili njegov budući klub moraju preuzeti otpatu duga prema AIK-u – kaže Mujkanović.

Podsjeća, međutim, da je Krpić zakasnio da se za Slobodu registruje u roku koji je odredio NS BiH, te je registrovan kao amater, ali je s njim potpisan sporazum da po isteku tog ugovora (31. decembra prošle godine), potpisuje profesionalni ugovor do 2019. godine.

- Mi smo sve papire dostavili NS BiH i očekujemo da će ovoga puta stati na stranu kluba, te da će prihvatiti našu dokumentaciju i odlučiti po istim aršinima po kojima je nama svojevremeno nametnuto obeštećenje za Ivana Kostića i Ivana Fatića – navodi Mujkanović.

U Slobodi tvrde da je Krpić njihov igrač i potreban im je u drugom dijelu sezone. Međutim, ne žele nikoga spriječiti da svoju egzistenciju osigura na bolji način, ali isto tako smatraju da ni klub ne bi trebao biti oštećen. Ukoliko Krpić želi otići s Tušnja, onda se raskid ugovora mora obaviti na obostrano zadovoljstvo, rečeno je Feni. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'