Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.01.2018. 11:30 |

Izraelske snage privele dva Palestinca, ranile jednog na Zapadnoj obali

FENA Internet

RAMALLAH, 5. januara (FENA) - Izraelske snage u petak su privele najmanje dva Palestinca, a ranile jednog tokom višestrukih pretresa tokom noći širom Zapadne obale, kazali su sigurnosni izvori.

Izraelski vojnici su pucali i ranili jednog Palestinca tokom upada u izbjeglički kamp Qaddura, istočno od Ramallaha, izvještava WAFA.

Palestinski sigurnosni izvori su naveli da su izraelske snage otvorile vatru na prolaznika na putu ka Medicinskom kompleksu u Ramallahu, ranivši ga u bedro.

Lokalni stanovnici su mu pružili prvu pomoć prije nego što su medicinske ekipe stigle na mjesto incidenta i prebacile ga u bolnicu.

Stanovnici ovog kampa su rekli da je situacija bila mirna i da se nisu desili nikakvi sukobi kada su vojnici upali u kamp.

Istovremeno, izraelski policajci su napali tri Palestinca nakon što su zaustavili njihovo vozilo u naselju Silwan u Istočnom Jerusalemu.

Kako navodi Informativni centar Wadi Hilweh, policija je zaustavila tri mlada Palestinca u kvartu al-Ein u Silwanu, istjerala ih iz vozila, pretražila ih do gole kože i pregledala njihova lična dokumenta.

Oni su ih zatim fizički napali, pretukli i udarali kundacima, nakon čega su priveli jednog od njih.

Policajci su navodno upotrijebili šok bombe i gumene metke protiv grupe stanovnika al-Eina koji su pokušali osloboditi privedenog.

Istovremeno su deseci izraelskih vojnika upali u dijelove grada Hebrona i okolna područja, izvršivši premetačinu nekoliko domova i uhapsivši jednog Palestinca u naselju Be'er al-Sabe' u Hebronu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Thomas-Greenfield: Punopravno palestinsko članstrvo u UN-u neće pomoći dvodržavnom rješenju

Jurišić posjetila Palestince u centru 'Salakovac', neki zatražili azil u BiH

U izraelskim napadima na Gazu za 184 dana ubijeno 33.175 ljudi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta