Bosna i Hercegovina     | 05.01.2018. 10:52 |

U Vogošći tradicionalni koncert povodom pravoslavnog praznika Božića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. januara (FENA) - Tradicionalni koncert povodom pravoslavnog Božića upriličen je u četvrtak u kino sali JU KSC Vogošća.

U programu su učestvovali prof. Vidak Vujanović i muzički sastav “Katera” pri Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog iz Istočnog Sarajeva izvodeći prigodne božićne pjesme.

Koncertu su prisustvovali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, starješina crkve u Reljevu sveštenik Duško Lalović, kao i predstavnici iz političkog javnog i kulturnog života.

Lalović je uz izraze zahvalnosti Općini Vogošća na pružanju podrške, svim vjernicima pravoslavne vjere čestitao praznik rođenja Isusa Hrista, a svima ostalima zaželio sretnu i blagoslovljenu Novu 2018. godinu.

I načelnik Smajić je svojim građanima uputio najiskrenije čestitke povodom najvećeg pravoslavnog praznika Božića sa željom da ga provedu  u dobrom zdravlju i sreći sa svojim najmilijima, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Organiziranjem takvih svečanosti Općina Vogošća pokazuje da vjerski praznici ne predstavljaju samo vjerski i duhovni sadržaj, već da je to sadržaj zajedništva i način da se  brine za duhovni život  stanovika bilo kojoj konfesiji oni pripadali.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Palestinska zajednica u BiH čestitala pravoslavni božić

Božićne liturgije služene u pravoslavnim crkvama u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom