Regija     | 04.01.2018. 18:32 |

Tolušić: Ribari mogu mirno loviti u Savudrijskoj vali

FENA Agencije

ZAGREB, 4. siječnja (FENA) – "Hrvatski ribari koji love u Savudrijskoj vali imaju pravo loviti ribu na istom području kao i godinama do sad i mogu svoj posao obavljati u miru, a država će ih zaštititi", poručio je hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nakon sastanka s ribarima u Zagrebu.

Tolušić je, kako se navodi u priopćenju Ministarstva poljoprivrede RH nakon sastanka s predstavnicima udruženja, grupacija i Ceha ribara na temu aktualne problematike ribolova u Savudrijskoj vali, izrazio vladinu podršku ribarima i ponovio da arbitražna odluka za Hrvatsku nije mjerodavna, pa tako ni njezin dio koji se odnosi na razgraničenje na moru u području Savudrijske vale.

"Hrvatska granica ostaje nepromijenjena, a naša pozicija se ni milimetar neće promijeniti. Hrvatski ribari imaju pravo loviti ribu na istom području kao i godinama do sad ", poručio je Tolušić, prenosi Hina.

U izjavi novinarima nakon sastanka predstavnici hrvatskih ribara rekli su da su dobili "čvrstu garanciju hrvatske vlade i resornih ministarstva da će interesi hrvatskih ribara u Savudriji i Umagu biti zaštićeni" te su poručili da sada "mogu mirno spavati".

Ribari su novinarima rekli kako im je na sastanku obećano da neće snositi nikakve posljedice mogućih slovenskih kazni.

Na današnjem sastanku predloženo je osnivanje radnog tijela sastavljenog od predstavnika nadležnih ministarstava, ribarskih udruga, grupacija i komora, koje će se redovno sastajati radi koordinacije zajedničkih aktivnosti te pravodobnog informiranja ribara o poduzimanju budućih mjera.

Svi sudionici sastanka složili su se s tim prijedlogom, a prvi sastanak radnog tijela održat će se ubrzo u Savudrijskoj vali.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!