Bosna i Hercegovina     | 04.01.2018. 18:08 |

Čović posjetio Odžak

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. siječnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović posjetio je Odžak, gdje se sastao s članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom Ilijom Ilićem, načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, članovima Županijskog odbora HDZ-a BiH, vijećnicima, članovima županijske Vlade i zastupnicima u županijskoj Skupštini iz Odžaka, te ravnateljima odžačkih javnih ustanova.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak Ilija Ilić upoznao je Čovića s aktivnostima koje se provode u tom Općinskom odboru. Razgovaralo se i o aktualnim projektima od posebne važnosti za stanovnike Općine Odžak, s posebnim naglaskom na projekte koji su među prioritetima i koje u skoro vrijeme treba realizirati, a koje je na sastanku prezentirao općinski načelnik Jakov Ivanković, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji i položaju Hrvata u BiH, o socijalno ekonomskom stanju te o izmjenama Izbornog zakona koje bi trebale uslijediti.

Komentirajući današnji sastanak, Čović je medijima kazao kako su se u razgovoru dotaknuli svih životnih tema i unutarstranačkih aktivnosti, dodavši kako je želio prenijeti dojmove svog viđenja presjeka rada u stranci tijekom prošle godine, kao i onoga što bi trebali vidno poboljšati u izbornoj 2018. godini.

- Želio sam da me kolege upoznaju što je to što smo obećavali prije tri godine na izborima u Odžaku, što smo uradili i što je preostalo odraditi. Također, podsjetili smo se što smo obećavali prije godinu i pol na lokalnim izborima, što smo pokrenuli i što ja trebam pomoći - kazao je Čović.

Istaknuo je kako ne postoji ni najmanji problem zbog kojeg postavljeni programi ne bi trebali biti pravodobno izvršeni.

- Domaćine sam upoznao o mojim razgovorima s predstavnicima Vlade RH, a imao sam i radni ručak s dužnosnicima SAD-a. Smatram da je pozicija hrvatskog naroda dosta dobra, a kakva će biti ovisi koliko ćemo mi sebe uložiti za tu poziciju. Danas ne postoji nijedna institucija hrvatskog naroda u BiH koja prošle godine nije imala suficit u svom poslovanju, a vjerujem da ćemo biti još izraženiji kroz ovu kalendarsku i fiskalnu godinu - poručio je Čović.

Dodao je kako to znači da svi predstavnici hrvatskog naroda u općinskoj, županijskoj, entitetskoj i državnoj vlasti imaju obvezu svoje planove do kraja ispoštovati.

Po Čovićevim riječima, ključni zadatak koji je ostao je izmjena Izbornog zakona.

- Preostao je ključni zadatak, Izborni zakon, kojeg moramo završiti, zbog čega je trpio naš europski put pa nismo popunili europski upitnik - kazao je Čović.

Najavio je otvaranje novog graničnog prijelaza kod Odžaka od čega bi korist trebao imati cijeli taj kraj.

- Nekad je ovo bio klasičan poljoprivredni kraj, a sutra u njemu mogu biti zastupljene visoke tehnologije, a da bi se to dogodilo moramo investitorima omogućiti da ovdje otvaraju svoje pogone sa svim pogodnostima koja ima BiH kao nečlanica EU. Treba napraviti administrativna i druga rasterećenja da se ovdje brže otvaraju radna mjesta, da se ovdje ostaje i da se ljudi vraćaju - poručio je Čović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta