Regija     | 04.01.2018. 15:29 |

Ruža Tomašić traži od hrvatskih vlasti da zaštite ribare i državnu granicu

FENA Saopćenje

ZAGREB, 4. siječnja (FENA) - Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pozvala je hrvatske vlasti da aktiviraju policiju, a po potrebe i vojne snage, kako bi u Savudrijskoj vali zaštitili hrvatske ribare i državnu granicu.

"Akcije slovenske policije u onome što su do rješenja graničnog spora hrvatske vode, protuzakonite su i naša policija, a po potrebi i vojska, na to trebaju reagirati. Ovdje se ne radi o nekoj zajedničkoj akciji organa reda dviju država, nego o očitom kršenju suvereniteta Republike Hrvatske", kazala je Tomašić u izjavi objavljenoj na njezinim službenim internetskim stranicama.

Slovenska policija najavila je visoke kazne protiv hrvatskih ribara zbog lova u dijelu zaljeva koji Ljubljana smatra slovenskim, a Zagreb hrvatskim teritorijem.

Tomašić je izrazila žaljenje što je Ljubljana odlučila na silu rješavati granični spor s Hrvatskom.

"Umjesto da tješe naše ribare kako neće morati plaćati slovenske kazne, nadležni moraju onemogućiti Slovence u tome da bilo kome pišu kazne u hrvatskim vodama. Ministre Božinoviću, budite odlučni i pokažite da hrvatska policija neće nikome dozvoliti da na silu prisvaja teritorij RH", poručila je Tomašić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

DIP Hrvatske: Na europskim izborima mogu birati i biti birani i državljani druge članice EU

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta