Kultura     | 04.01.2018. 12:18 |

Zonić: U oktobru koncerti Sarajevske filharmonije u nekoliko gradova SAD-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić i direktora Palm Springs Orkestra Dino Zonić najavili su danas da će zajednički koordinirati projektom koji za cilj ima osiguranje kulturne i bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Direktor Zonić je napomenuo da je planirano u oktobru organizirati gostovanje Sarajevske filharmonije u New Yorku, Chicagu, Daytonu, Los Angelesu i Palm Springsu.

Tokom ove turneje orkestarski umjetnici iz SAD-a pridružit će se filharmoniji i izvesti gala koncert, a Zonić dodaje da će biti omogućen i nacionalni televizijski prijenos u SAD-u uz prisustvo članova američke diplomatije.

- Čast mi je što mogu učestvovati u ovoj visoko rangiranoj kulturnoj promociji Sarajeva i BiH, jer na taj način se još jednom potvrđuje da je umjetnost most koji spaja bez obzira na različitosti - istaknula je Babić.

Ove godine Babić će proslaviti životni i radni jubilej zbog čega ju je i direktor Zonić pozvao da mu se pridruži u ovom projektu i svojim umjetničkim izvedbama doprinose značajnom internacionalnom događaju, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Umjetnici iz SAD-a će sa Sarajevskom filharmonijom održati novogodišnji koncert u Narodnom pozorištu, a nakon čega je moguće da se ova saradnja nastavi i na regionalnom nivou, odnosno da se svečani koncerti izvedu u Zagrebu i Beogradu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Korizmenim koncertima Ansambl Lado obilježava 75. godišnjicu umjetničkog rada

Otvorena proba kao uvertira za dva koncerta polaznika Muzičkog kampa za mlade virtuoze

Internacionalni art festival "Grad" - Tri koncerta za Međunarodni dan mira

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta