Bosna i Hercegovina     | 04.01.2018. 12:10 |

Naša stranka pozvala vlast da objasni status Staklene banke u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. siječnja (FENA) - Naša stranka Mostar pozvala je mostarskog gradonačelnika Ljubu Bešlića i premijera Federacije BiH Fadila Novalića da građanima objasne status zgrade Staklene banke u Mostaru, kao i svih drugih objekata koji, kako kažu, više od dvadeset godina prijete sigurnosti djece i ostalih građana te turista koji se nađu u centru Mostara.

 U priopćenju za javnost u povodu smrti četrnaestogodišnjeg dječaka padom sa Staklene banke u Mostaru, Naša stranka navodi kako je najmanje što gradonačelnik Bešlić i premijer Novalić mogu učiniti je organizirati konferenciju za medije na kojoj će ponuditi objašnjenje zašto nije učinjeno više da se ova tragedija izbjegne i što planiraju poduzeti da se isto ne bi ponovilo u budućnosti.

 "Objekt Staklene banke preživio je niz neuspješnih pokušaja prodaje tijekom zadnjih godina, a najzanimljiviji je bio propali pokušaj prodaje Hypo banci koja je odustala od kupovine nakon što je Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru načinio studiju u kojoj stoji da bi ova zgrada, u slučaju potresa, pucala po svim nosivim gredama, a posljedice, s obzirom na lokaciju objekta, možemo samo zamisliti", navode u Našoj stranci.

 Napominju kako dječak, čija je smrt obilježila početak ove godine, nažalost, nije jedina žrtva mostarskih ruševina, podsjećajući na stradanje osoba zbog oronulih komada na području Ulice maršala Tita.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'