Ekonomija     | 04.01.2018. 09:36 |

Na skladištu bugojanske „Šumarije“ dovoljne količine ogrjevnog drveta

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 4. januara (FENA) - Planom rada bugojanske „Šumarije“ u 2018. predviđena je sječa i plasman 10.000 kubnih metara ogrjevnog drveta.

-Potrebe za ogrjevnim drvetom u Bugojnu kreću se od 8 do 9 hiljada kubnih metara, tako da kupci ne bi trebali imati nikakvih problema da obezbijede taj energent - kazao je upravnik „Šumarije“ Nedžad Haračić.

On ističe da je organizaciona jedinica ŠPD „Srednjobosanske šume“ u 2017. ispoštovala sve ugovorene obaveze prema javnim preduzećima i ustanovama, penzionerima, i građanima koji su uplatili drva na blagajni preduzeća.

-Trenutno raspolažemo dovoljnim količinama ogrjevnog drveta, čija je distribucija na adrese kupaca počela ovih dana, a vršit će se prema planiranoj dinamici - naglasio je.  

Dodaje da je isporuka drva penzionerima, koji su i za 2018. potpisali ugovor sa „Šumarijom“, počela 15. decembra prošle godine, te da prednost imaju oni koji su iskazali urgentnu potrebu za ogrjevom.

- Plan sječe i prodaje prebačen je za 3-5 posto. Šumarija je uspješno realizirala sve zadatke predviđene planom gospodarenja za prošlu godinu -  istaknuo je Haračić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo