Bosna i Hercegovina     | 03.01.2018. 16:52 |

Govedarica: Još jedno besramno pljačkanje naroda

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3. januara (FENA) – Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica istakao je danas da je  prevoženje folk zvijezde Svetlane Cece Ražnatović helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske na privatnu novogodišnju žurku u Banja Luku "još jedno besramno pljačkanje naroda". 

-Ako znamo da avion RS-a razvozi nepoznate putnike po grčkom i hrvatskom primorju i ako znamo da helikopter RS-a vozi visoke funkcionere SNSD-a širom Republike Srpske u vremenu predizbornih kampanja,  zar nekoga čudi što građani RS-a plaćaju čak i Cecin dolazak u Banju Luku - istakao je Govedarica.

Podsjeća da je Narodna skupština RS-a u aprilu prošle godine dala saglasnost za kupovinu novog helikoptera vrijednog 9,4 miliona KM. Iz Vlade RS-a, dodaje on, tada su ukazivali da je taj helikopter neophodan za policijske i medicinske svrhe, ali i za prevoz zvaničnika. 

-Da nije Ceca kandidat za novog ministra unutrašnjih poslova ili za direktora UKC RS? Ili je ona zvaničnik RS-a? Ona je u Banju Luku dolazila zbog privatne zabave i ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg bi Vlada RS-a slala helikopter po nju. Ovo je još jedno besramno pljačkanje naroda – kazao je Govedarica. 

Podsjetio i „na mnogobrojne afere koje se godinama vežu za Helikopterski servis i njegovog direktora Bobana Kusturića“.

-Poštujem svačiji humanitarni rad pa i gospođe Ražnatović, ali to ne znači da se humanost na takav način može tretirati – istakao je Govedarica reagujući na informaciju iz medija da je srpska pjevačica uplatila pet hiljada eura Fondu solidarnosti.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo