Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 03.01.2018. 16:15 |

Ministar Bukvarević i predstavnici boračkih udruženja za hitno usvajanje Budžeta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja koja njeguju tradicije Armije RBiH, posjetili su federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkoga rata Salku Bukvarevića i uputili zahtjev za hitno usvajanje Budžeta za 2018.godinu i poštivanje sporazuma između Vlade Federacije BiH i predstavnika boračkih saveza i udruženja o dostignutom nivou sredstava u Budžetu FBiH na poziciji ovog ministarstva.

Koordinacija traži od svih izabranih zvaničnika, a posebno članova Parlamenta Federacije BiH, odgovornost naspram preuzetih obaveza prema građanima, sa posebnim naglaskom na boračke kategorije i članove njihovih porodica.

Predstavnici Koordinacije, zbog kategorija koje predstavljaju, a koje direktno ovise o Budžetu Federacije BiH, insistiraju da se isti usvoji ili će u protivnom sve izabrane smatrati odgovornim i preuzeti sve zakonom predviđene mjere, kako bi izborili stečena prava za kategorije koje predstavljaju.

Ministar Bukvarević, iskazao je podršku zahtjevima Koordinacije i izrazio nadu da će parlamentarci u što kraćem roku ispuniti svoje obaveze. Istakao je još jednom da je Budžet za 2018.godinu, na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkoga rata, a za boračko – invalidsku zaštitu predviđeno 315,5 miliona KM, čime se u potpunosti od strane Vlade Federacije BiH, poštuje potpisani Sporazum sa predstavnicima boračkih saveza i udruženja.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Obilježavanje 27. godišnjica operacije 'Jesen '94'

Bukvarević pozitivan na koronavirus, stabilnog je zdravstvenog stanja

Ugovori o sufinansiranju osam boračkih udruženja s područja Novog Sarajeva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu