Na M-4 Lukavac-Gračanica saobraća se jednom trakom zbog nezgode | FENA


Servisne informacije

Na M-4 Lukavac-Gračanica saobraća se jednom trakom zbog nezgode

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Završen je uviđaj saobraćajne nezgode i u toku je uklanjanje teretnih vozila, tako da se trenutno saobraća jednom trakom kod mjesta Gnojnica, na magistralnom putu M-4 Lukavac-Gračanica. 

Na putevima u BiH danas se upozorava na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na slabiju maglu na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na zasjenjenim dionicama u planinskim predjelima mogući su nailaci na poledicu, a posebno se izdvajaju magistralni put M-15 Glamoč-Mlinište-Mrkonjić Grad i regionalni put R-419 Posušje-Mihalji-Blidinje.

Iz IC BIHAMK-a apeluju na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je  urušavanje potpornog zida. 

Povremeno je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, a na ostalim zadržavanja su oko 20 minuta.

(FENA) J.Č.