Sport     | 03.01.2018. 12:47 |

Kick boxing - Mahmić i Plazibat specijalni gosti turnira "WAKO Grand Prix BiH"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Deseti međunarodni kick boxing turnir "WAKO Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore bit će održan 24. februara u KSC-u Ilidža.

Specijalni gosti turnira bit će bosanskohercegovački reprezentativac Bahrudin Mahmić, osvajač zlatne medalje na posljednjem svjetskom prvenstvu za seniore održanom u Budimpešti, te hrvatski borac Antonio Plazibat, osvajač K1 world GP u Japanu 2017. godine. 

Organizator turnira je Kick boxing akademija Ilidža, koju uspješno vodi Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.

- Sretni smo i ponosni da će dva borca koja su obilježila 2017. godinu kada je u pitanju kickboxing i K1, Mahmić u amaterskom kick boxu, a Plazibat u profesionalnom K1, prisustvovati našem turniru, koji će po svim najavama biti jedan od najmasovnijih turnira u regionu - kaže Bašović, te dodaje da će specijalnim gostima Mahmiću i Plazibatu biti uručena posebna priznanja na otvaranju turnira.

"WAKO Grand Prix BiH" se održava svake godine krajem februara, a dosadašnje pripreme i najave obećavaju da će biti jedan od najboljih i najmasovnijih turnira u regionu kada je ovaj sport u pitanju. Na turniru će nastupiti osvajači medalja s evropskih i svjetskih prvenstava, kao i najbolji bh. borci. Očekuje se nastup oko 700 takmičara iz osam zemalja, saopćio je organizator. 

Pokrovitelj manifestacije je Općina Ilidža i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, a ulaz u dvoranu bit će slobodan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

KBS 'Balkan' iz Konjica organizator Državnog kickboxing prvenstva

Borci iz 12 zemalja na Međunarodnom kickboxing kupu 'Grand Prix BiH'

Sve spremno za 12. međunarodni Kick boxing kup 'Grand Prix BiH'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo