Servisne informacije

Zbog saobraćajne nezgode na M-4 Lukavac-Gračanica saobraća se naizmjenično

Saopćenje

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Sižje na magistralnom putu M-4 Lukavac-Gračanica, saobraća se jednom trakom naizmjenično.  

Magla još ponegdje smanjuje vidljivost, pa se preporučuje pojačan oprez. Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Na mjestimičnu poledicu upozorava se na planinskom prijevoju Mlinište na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mrkonjić Grad, kao i na regionalnom putu R-419 Posušje-Mihalji-Blidinje.

Zbog niskih temperatura, poledica je moguća i na ostalim putevima u planinskim predjelima, a pažnja se skreće i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Preporučuje se maksimalno oprezna vožnja i podsje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.  

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E.F.