Servisne informacije     | 02.01.2018. 13:42 |

Mokri i klizavi kolovozi, povećana opasnost od odrona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. januara (FENA) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona.

Magla i niska oblačnost još uvijek smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima, kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Upozorava se i na moguću poledicu na putevima u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Također se apeluhe na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog novogodišnjih praznika, do večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je  urušavanje potpornog zida.

Promet vozila pojačan je izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša.  Na ostalim  graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BiHAMK-a. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo