Servisne informacije     | 02.01.2018. 10:09 |

Smanjena vidljivost na putevima u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. januara (FENA) - Vidljivost u Bosni i Hercegovini jutros je smanjena zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvojeni su putni pravci Konjic-Mostar, Doboj-Tuzla-Bijeljina, Tuzla-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Lašva-Vitez-Novi Travnik i Kaonik-Kiseljak.

Kolovoz je pretežno mokar, a ugaženog snijega ima na putnom pravcu Glamoč-Mrkonjić Grad, a iz BIHAMK-a su pažnju skrenuli i na magistralni put M-15 Livno-Šujica, gdje je kolovoz mjestimično zaleđen.

Na moguću poledicu upozoreno je i na ostalim putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, dok su sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Zbog novogodišnjih praznika, do večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, podsjećaju iz BIHAMK-a.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom