Ministru Drljači uručena specijalna plaketa | FENA


Bosna i Hercegovina

Ministru Drljači uručena specijalna plaketa

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) - Predsjednik Skupštine Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi  Grad Sarajevo Taib Delalić uručio je specijalnu plaketu federalnom ministru rada i socijalne politike Vesku Drljači i Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike za posebne zasluge u razvoju i unapređenju sporta osoba sa invaliditetom i financijskoj pomoći kojom je omogućena realizacija brojnih i značajnih projekata.

Tom prilikom, Drljača je naglasio da će Ministarstvo i u narednom periodu nastaviti da podržava programe i projekte iz oblasti sporta i rekreacije osoba sa invaliditetom, te da će biti uloženi veliki napori  za poboljšanje njihovog osjetljivog statusa, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Predstavnici Udruženja SRI Općine Novi Grad Sarajevo zahvalili su ministru Drljači na dosadašnjoj podršci  osobama sa invaliditetom ove općine, te prezentirali programske aktivnosti Udruženja koje su primijenili u ovoj godini, uz podršku ovog ministarstva.

(FENA) B.D.