Tarčin Forest Resort REXPO nagrada za najbolji novi hotel 2017 | FENA


FENA.BIZ

Tarčin Forest Resort REXPO nagrada za najbolji novi hotel 2017

TARČIN FOREST RESORT DOBIO NAGRADU ZA NAJBOLJI NOVI HOTEL 2017 NA MEĐUNARODNOM SAJMU REXPO U ZAGREBU  

Tarčin Forest Resort – MGallery by Sofitel Sarajevo dobio prestižnu nagradu za najbolji novi hotel 2017. godine najvećeg sajma investicijskih projekata u regiji REXPO, održanom 30.11.-01.12.2017. u Zagrebu.   

Rexpo je međunarodni sajam investicijskih projekata koji već niz godina okuplja ulagače i predstavlja najbolje investicijske projekte u regiji. Sajam je do sada privukao preko 6.000 poslovnih aktera iz pedesetak zemalja i omogućio predstavljanje preko 250 kompanija i više od 500 projekata. U okviru manifetsacije se održava „REXPO HTL Day“ koji u fokus stavlja investicije u turizmu, a ove godine naglasak je stavljen na potencijale i projekte razvoja luksuznog turizma u Alpe – Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga te najnovijih hotelskih projekata.

Sajam se završio dodjelom nagrade „REXPO Best New Hotel Award 2017“. U jakoj konkurenciji koju su činili finalisti hotel Excelsior Dubrovnik i hotel Spirito Santo Palazzo Storico iz Rovinja, nagradu je osvojio nedavno otvoreni Tarčin Forest Resort & Spa - MGallery by Sofitel Sarajevo.

Nagrada se dodjeljuje po osnovu bodovanja od strane 20 stručnjaka iz hotelske industrije,  a uručio ju je predsjednik Udruženja hotelijera pri HGK i Predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Ronald Korotaj. U ime Tarčin Forest Resorta je nagradu preuzeo Ante Marić iz arhitektonskog ureda Artelior zaslužnog za enterijer, dok je eksterijer hotela projektovao studio AHAKNAP.   

Na nedavnom svečanom otvorenju hotela brojne zvanice i javnost su imali priliku vidjeti ovo prelijepo, moderno zdanje zaobljenih obrisa u savršenom skladu sa netaknutom, planinskom idilom iznad Tarčina i elegantni enterijer koji spaja savremeni minimalizam čistih linija, visokih stropova i prirodnih materijala sa etno detaljima. Osim što su hotel i pripadajuće vile po svojoj estetici ravni najluksuznijim alpskim resortima, gradnja je realizovana prema najnovijim standardima održivosti i očuvanja okoliša, što je svakako doprinijelo proglašenju za najbolji novi hotel 2017. godine na međunarodnom nivou.

O BRANDU MGALLERY BY SOFITEL 

MGallery by Sofitel je prezentan na 90 fascinatnih lokacija u 24 zemlje svijeta koje nude nezaboravno, jedinstveno iskustvo. Svaki od ovih luksuznih butik hotela je unikatan po spoju vrhunskih internacionalnih standarda I ukorijenjenosti u lokalnoj sredini koju reprezentuje. 

AccorHotels je najveća evropska i jedna od vodećih svjetskih hotelskih grupacija koja u svom portfoliju ima više od 20 brandova i   4,200 hotela, resorta i rezidencija širom svijeta.  

sofitel.com | accorhotels.com I tarcinforestresort.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.