OHR - Moramo gledati u budućnost zasnovanu na istini, pravdi i pomirenju | FENA


Bosna i Hercegovina

OHR - Moramo gledati u budućnost zasnovanu na istini, pravdi i pomirenju

Ilustracija

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Iz Ureda visokog predstavnika u BiH, povodom nedavnih komentara pojedinih političara da bi visoki predstavnik trebalo da se izvini zbog izjave koju je prije nekoliko mjeseci dao o NDH i RS, Feni je rečeno da je visoki predstavnik prije nekoliko mjeseci detaljno objasnio svoju izjavu i izrazio žaljenje zbog činjenice da je ona pogrešno citirana, a potom i pogrešno protumačena.

Iz OHR-a je pojašnjeno da je visoki predstavnik u originalnoj izjavi jasno kazao da takvi datumi ne bi trebali biti obilježavani te da „niko niti ne razmišlja“ da to učini kako su to neki tvrdili.

- Također, visoki predstavnik nije imao namjeru da bilo koga uvrijedi. Bez obzira, on upućuje svoje žaljenje onima koji su mogli biti povrijeđeni zbog njegove pogrešno interpretirane izjave. On ja tada takođe rekao, a želi ponoviti i danas, da nakon presuda Mladiću, Prliću i ostalima, moramo gledati u budućnost a ona mora biti zasnovana na istini, pravdi i pomirenju - naveli su iz OHR-a na upit Fene za komentar.

OHR
(FENA) E.F.