Svečano potpisan ugovor između Austrijske razvojne banke i Preventa BH | FENA


FENA.BIZ

Svečano potpisan ugovor između Austrijske razvojne banke i Preventa BH

Foto/Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina

 

NOVA USLUGA U PONUDI RAIFFEISEN BANKE – PRONALAZAK STRATEŠKIH I FINANSIJSKIH PARTNERA

 

Svečano potpisan ugovor između Austrijske razvojne banke i Preventa BH
 

(Sarajevo, 10.11.2017.) – „Slijedeći strategiju održivosti Raiffeisen grupacije, kao ključnu komponentu poslovne politike, kontinuirano nastojimo biti fer i pouzdan partner našim klijentima te im ponuditi adekvatna rješenja u skladu s razvojem njihovog poslovanja. Stoga me posebno raduje što smo bili u prilici dati svoj doprinos te što je Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet našeg dugogodišnjeg klijenta Prevent BH s kojim je uspostavila saradnju. Ujedno prepoznala je i važnost našeg tržišta u smislu daljeg razvoja privrede, tako i održivog ekonomskog rasta i rasta zaposlenosti“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Na ovaj način je Austrijska razvojna banka u Raiffeisen banci pronašla partnera kada je riječ o ciljanom izboru klijenata i investicionih projekata na bh. tržištu, stoga čvrsto vjerujem da će naša zajednička saradnja biti nastavljena i u budućnosti“.

Pronalazak strateških i finansijskih partnera je jedinstvena usluga koju je Raiffeisen banka u prilici ponuditi svojim klijentima na bh. tržištu kroz odjel Investicionog bankarstva.

„Drago nam je da je Austrijska razvojna banka prepoznala značaj BiH kao mjesta gdje želi ulagati i zajedno sa privatnim sektorom razvijati bh. privredu, te izabrala Prevent grupaciju kao strateškog partnera za takvu misiju. Potpisivanjem ugovora danas, stvorili smo preduvjete za dodatno širenje Prevent grupacije i otvaranje preko 500 novih radnih mjesta na različitim lokacijama u BiH”, izjavio je Haris Rahman, predsjednik Uprave Prevent BH, te dodao kako vjeruje da će ovo biti samo početak ulaganja Austrijske razvojne banke u BiH kako bi sa vodećim kompanijama kreirali održivost i jačali bh. privredu i društvo. 

Podrška Austrijske razvojne banke neće imati značajan utjecaj samo na dalji razvoj Preventa BH, nego će biti značajna za rast i razvoj područja na kojima će biti prošireni proizvodni pogoni ove kompanije. Novim investicionim projektima će se kreirati pozitivni proizvodni i izvozni efekti za nekoliko industrija u BiH.

“Kreiranje radnih mjesta i adekvatnih uslova za rad jedan je od ciljeva održivog razvoja i ujedno glavni cilj Austrijske razvojne banke. Posao koji osigurava stabilan prihod ključan je za kreiranje boljih životnih uslova i obezbjeđuje mogućnosti za dalje unapređenje. S Preventom BH smo pronašli partnera u Bosni i Hercegovini, jednoj od naših ciljanih zemalja, s kojim možemo dati doprinos unapređenju zapošljavanja te postizanju ovog važnog cilja“, izjavila je Andrea Hagmann, član Izvršnog odbora Austrijske razvojne banke.

Ulaganje Austrijske razvojne banke na tržištu Bosne i Hercegovine je pozitivan signal i za druge investitore, te predstavlja značajnu osnovu za daljnji razvoj bh. preduzetništva. 

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 97 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću:

Telefoni: 033 287 655; 033 287 426; e-mail: raiffeisen.komunikacije@raiffeisengroup.ba

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.